Groente voor de oren

Wortels zijn goed voor de ogen. Kan iemand me alsjeblieft vertellen welke groente goed is voor de oren? postte ik een paar dagen geleden ietwat wanhopig op mijn Instagram-account.
De reden daarvoor: ik word er helemaal krankjorum van dat mijn zoontje nooit komt als ik hem roep.

Nu weet ik best dat hij geen hond is. Maar als ik het eten op tafel heb staan en hem al drie keer tevergeefs geroepen heb, mag ik toch op zijn minst een ietsepietsie geïrriteerd raken.
Ik heb al eens overwogen om dan maar gewoon in mijn eentje te beginnen met eten. Dat hij het dan wel zal merken als zijn eten koud is geworden. Of nog een stapje verder: dat er geen eten meer voor hem is als hij eindelijk komt opdraven. De hond in de pot vinden, heet dat dan.

Maar dat vind ik niet gezellig. Ik wil met zijn allen aan tafel. Of toch minstens met mijn zoon. Want doordeweeks komt papa laat uit zijn werk en eet hij niet mee. En uiteindelijk moet een kind toch ook gewoon luisteren naar zijn ouders. Vandaar dus die oproep. Want zoonliefs oren lijken niet zo goed te werken.

Maar nu komt het. Ik heb het gevonden!
Er blijkt dus echt een groente te bestaan waardoor mijn zoon ineens wél luistert. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Goed, ik zal jullie niet langer in spanning houden. Want een groente waardoor je kind beter gaat luisteren, daar hebben alle papa’s en mama’s natuurlijk wel oren naar.
De wonderbaarlijke groente is … watermeloen! Ja, je hoort het goed, watermeloen. Die grote groene bol met vanbinnen heerlijk sappig, rood vruchtvlees.

Mijn ontdekking was eigenlijk puur toeval. We waren vanmiddag met ons gezinnetje een eindje gaan fietsen. Bij thuiskomst mocht zoonlief even tv kijken met wat chips. Ondertussen sneed ik in de keuken een perfect rijpe watermeloen in grote schijven en legde die op een bord. Met de mededeling dat wie er ook zin in had, maar buiten moest komen, liep ik de tuin in. Ik had ze nog maar net op de buitentafel gezet, toen mijn zoontje de tuin in kwam gevlogen. Om vervolgens gretig zijn tanden in een stuk watermeloen te zetten. Had ik al gezegd dat hij tv zat te kijken? Met chips?

Mijn echtgenoot en ik zaten er met open mond naar te kijken.
“Kijk eens aan, hebben we toch nog een groente gevonden waardoor hij luistert,” zei ik lachend.
“O, o,” klonk het naast me. Ik keek mijn zoontje vragend aan.
Hij legde plechtig zijn stuk watermeloen neer en zei:
“Tja, als ik door die meloen ga luisteren, wil ik hem niet meer opeten.”

Kan iemand me vertellen welke groente helpt tegen bijdehand zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s