Het grote nadeel van Instagram

Ik zit nu een aantal maanden op Instagram. En ik moet zeggen dat ik het ontzettend leuk, gezellig, inspirerend, grappig en ontroerend vind. De allerschattigste babysnoetjes komen voorbij, de mooiste natuurfoto’s, eerlijke verhalen, hilarische quotes, …
Ik geniet er echt van. En doe mijn best om ook een grappige en herkenbare account te bieden.

Maar, naast dat het nogal verslavend werkt, merk ik dat mijn ontdekking van Instagram nog één groot nadeel heeft: ik kijk voortaan door insta-ogen naar mijn zoon.

Neem nu zopas in de tuin. Zoonlief huppelt met een stok tussen zijn benen als een ridder op zijn paard naar zijn Playmobildraak. Om die vervolgens met zijn zwaard te verslaan. Ik zit op de schommel naar het tafereel te kijken en denk onmiddellijk: o, leuk voor op Insta!
Er borrelt ook al meteen een bijpassend tekstje naar boven.

Maarrrr… mijn smartphone ligt nog binnen! Net als ik een sprintje wil trekken, spreek ik mezelf streng toe. En besluit om gewoon te blijven zitten om te genieten van mijn zoon die zo heerlijk in zijn fantasie opgaat. Want hoe leuk het ook is om je geluksmomenten met de rest van de wereld te delen, het is nóg fijner om er eerst zelf volop van te genieten.

Het doet me denken aan een tip die ik jaren geleden eens las: koop op je vakantiebestemming een paar postkaarten van de mooiste bezienswaardigheden in de streek, in plaats van je halve vakantie door een fototoestel te beleven.
Nu kan ik natuurlijk geen postkaarten van mijn zoons avonturen kopen, maar de essentie van deze tip is me wel duidelijk.

Ik zal een gulden middenweg moeten zoeken. Hoe die balans eruit gaat zien, weet ik nog niet. Maar één ding staat vast: de weegschaal zal altijd naar de kant van mijn allerliefste zoon overslaan. Want hoeveel volgers die leuke posts ook mogen opleveren, ik volg nog altijd in de eerste plaats mijn hart.  

5 gedachten over “Het grote nadeel van Instagram”

 1. Wat heb je dat mooi omschreven! Ik heb echt zo vaak mijn telefoon niet in de buurt of mijn camera, jammer dan, maar ik hoef ook niet alles te delen met de wereld. Geniet lekker na van zijn mooie fantasiespel!

  Like

 2. Wat herkenbaar! Dat is een reden waarom ik nog niet op Instagram ‘durf’…. maar wie weet zie ik dat anders in de toekomst. Live kijken en beleven is wèl het belangrijkste!

  Like

  1. Ja, zeker weten! Goh, je doet uiteindelijk wat je wil, hoor, op Instagram. Ik heb bijvoorbeeld voorstellen gekregen om aan heel veel extra volgers te komen, maar dit afgewezen. Leek een soort piramidespel. Ook al is het niet altijd slecht bedoeld en gaat het niet om geld. En soms krijg je nepvolgers, maar dat soort dingen leer je snel genoeg.

   Geliked door 1 persoon

   1. Precies, ik heb ook liever minder volgers maar hier en daar leuk contact, dan blinde volgers die eigenlijk helemaal geen interesse hebben of alleen maar teruggevolgd willen worden. Het juist zo leuk als social media ook echt sociaal zijn, en je eventjes ‘verbinding’ hebt! 😁

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s