Op berenjacht

Een knuffelbeer voor je raam zetten. Een heel eenvoudig verzoek. Mits je natuurlijk een knuffelbeer in huis hebt. Maar elk ander knuffelbeest is ook goed. Desnoods teken je zelf een beer en knip je hem uit. Nu nog tegen het raam plakken en klaar is kees. De jacht is geopend!

Twee dagen geleden zag ik de oproep op Facebook voorbijkomen. Het idee zou overgewaaid zijn uit Australië en gebaseerd zijn op een kinderboek. Maakt ook niet uit waar het vandaan komt, het is gewoon een geweldig initiatief! Nu we nog maar beperkt buiten mogen komen en speeltuinen en sportvelden gesloten zijn, is het heel fijn om een alternatief te hebben. Kinderen vinden een wandeling of fietstochtje al snel wat saai. Maar een speurtocht naar beren is natuurlijk reuzeleuk!

Mijn 6-jarige zoon was in elk geval bere-enthousiast toen ik hem over de berenjacht vertelde. Hij wilde er meteen op uit. Dus sprongen we op de fiets en gingen op pad. In de eerste straat die we insloegen, was geen beer te bekennen. In de volgende straat bleek ook nergens een knuffelbeest te zien. Dat viel natuurlijk wel wat tegen, maar we gaven de moed nog niet op. En ons geduld werd beloond want in de straat daarna spotten we onze eerste twee beren. Hoera! Vol goede moed fietsten we verder. Uiteindelijk leverde ons fietstochtje ons 12 beren op. Van klassieke bruine beren, een pandabeer en een koalabeer tot een enorme roze beer met glitters. Geweldig! Nu moet ik er wel bij zeggen dat sommige mensen twee beren naast elkaar hadden geplaatst. Die zoonlief natuurlijk wel allebei meetelde. Maar al met al geen slechte score. En nog belangrijker: we hadden een superleuke middag samen!

’s Avonds zag ik op verschillende social media dat de oproep inmiddels nog vele malen was gedeeld. Dus gingen we vandaag opnieuw op pad. En met succes: we vonden er nog twintig andere. Een totaal van 32 beren!

Het heeft me echt ontroerd. Eerst de witte doeken en het applaus voor het personeel in de zorg. En nu de knuffelberen voor de kinderen. Er spreekt zoveel solidariteit uit. Ik vind het hartverwarmend. Daarom: een megadikke knuffel voor iedereen die gehoor heeft gegeven aan deze bereleuke oproep!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s