Babyonderbroekenlol

Hoera, zoonlief is uitgenodigd voor een kinderfeestje! Dat vind ik natuurlijk superleuk voor hem … maar stiekem ook wel erg leuk voor mezelf. Want dat betekent dat ik zomaar een paar uurtjes qualitytime met mijn echtgenoot in de schoot geworpen krijg.

De dagen in de aanloop naar het feestje, fantaseer ik over alle mogelijke leuke dingen die we in die drie uur kunnen gaan doen. Maar probeer ik ook realistisch te blijven. Want ik weet uit ervaring hoe snel die schaarse partnermomentjes voorbijvliegen. We kiezen er uiteindelijk voor om de stad in te gaan en af te sluiten met een lunch in een gezellige brasserie. Ik kijk er echt naar uit: weer eens even lekker man en vrouw zijn in plaats van papa en mama.

Maar de ochtend van het kinderfeestje deelt zoonlief ons mee dat hij niet wil gaan. Hij wil bij mama blijven. Het verbaast me wel een beetje, want het gaat om het verjaardagsfeestje van zijn twee beste vriendjes.
Aan de andere kant: hij is nog maar net hersteld van een fikse buikgriep. En heeft daarna ook nog een verkoudheid opgelopen. Dus ik vermoed dat hij nog niet helemaal lekker in zijn vel zit.

Hij wil wel graag de cadeautjes naar de jarigen brengen, maar daarna meteen weer naar huis. Stiekem hoop ik dat hij misschien toch enthousiast raakt als hij al zijn vriendjes op het feestje ziet. Dat was toen hij nog kleiner was namelijk ook vaak het geval: hij vond het altijd moeilijk om afscheid van mij te nemen, maar eens ik uit beeld was, vermaakte hij zich opperbest.

In de auto op weg naar het feestje wijs ik hem er nog wel even op dat ik niet de hele dag met hem kan spelen: “Je kunt ook naar het feestje gaan terwijl wij de boodschappen doen. Dan zijn we ’s middags allemaal klaar en kunnen we dan spelen,” probeer ik. “Boodschappen doen is toch veel te saai voor jou,” voeg ik er nog aan toe.

Maar meneer is niet te vermurwen: “Ik hou van saai. Ik wil zelfs wel mee naar een barbiewinkel. Of naar een babyonderbroekenwinkel.”
Tja, dan weet je als moeder dat het je zoon menens is. 🙂

Dus rijden we na het afgeven van de cadeautjes weer met zoonlief naar huis. En maken we er gewoon een gezellig dagje thuis met ons gezinnetje van. Ook niks mis mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s