Ik zie ze vliegen

Ik zie ze vliegen. Dag in, dag uit.

Maar ik kan het simpelweg niet over mijn hart verkrijgen om haar de deur uit te zetten. Veel te koud.

Haar de dood injagen is voor mij ook geen optie. Er wordt hier niet gemept in huis. Enkel voor muggen maak ik een uitzondering. En dus mag de vlieg in de berging overwinteren.

Wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Want ze mag dan wel niet veel ruimte in beslag nemen, ze luistert net zo goed als de gemiddelde 5-jarige. Zodra de deur naar de berging opengaat, probeert ze terug de keuken binnen te vliegen. Daar is het warmer. En mevrouw weet maar al te goed waar er wat lekkers te halen valt. Dus klinkt het hier meermaals per dag in huis:
“De vlieg, DE VLIEG!!!” Niet iedereen denkt er namelijk even goed aan om de deur achter zich dicht te doen. Nee, papa, wees maar niet bang, ik noem geen namen. 😊

Maar het onvermijdelijke gebeurt toch. Iemand laat een keer de deur op een te grote kier staan. En daar profiteert onze huisvlieg uiteraard van.
Euh … nee, ik noem geen namen. 😳

Kijk madam daar eens parmantig op de tafel zitten. Op nog geen halve meter afstand van me. Die durft. Verbeeld ik het me nu of zit ze genoegzaam naar me te grijnzen?
Dan begint ze zich omstandig te wassen. Met haar achterpootjes wrijft ze druk over haar kleine lichaampje. Alsof ze wil tonen dat ze heus niet vies is. Ik laat het maar even zo.

Niet veel later ben ik in de keuken bezig. Ineens vliegt ze rond mijn hoofd. Wat krijgen we nou? Het is net of ze me aanvalt. Wat een ondankbaar beest. Even overweeg ik de vliegenmepper te gaan halen. Maar dan valt mijn euro: het is vandaag Valentijnsdag! Misschien wilde ze me gewoon een knuffel geven om me te bedanken.

Zoals ik al zei: ik zie ze vliegen.

Eén gedachte over “Ik zie ze vliegen”

  1. Leuk, je ondertiteling bij zo’n beestje, doe ik ook altijd. En ik kan ook geen spinnen doodmaken… al helemaal niet sinds ik de opmerking las: “En die spin die je net hebt doodgeslagen maar denken: wat wonen we hier gezellig samen hè!” Oeps…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s