De jonge wijze man

Echtgenoot en ik staan in de badkamer te kibbelen. Het is niet de eerste keer – en zal ongetwijfeld ook niet de laatste keer zijn. Sinds we een kind hebben, mopper ik regelmatig op mijn man. Waarom moet hij dan ook uitgerekend tijdens de fruitpauze een chocoladereep voor zoonliefs neus gaan staan opeten? En dan nog in de verdediging schieten:
“Het is een sportreep.” Sportreep, yeah right. Er mogen nog zoveel proteïnen in zitten, die dikke laag chocolade eromheen spreekt boekdelen.

Van dit soort ondoordachte acties word ik niet bepaald vrolijk. Hoe zachtaardig ik van nature ook ben, als iets mijn kind kan kwetsen verander ik in een leeuwin. Kom je aan mijn kind, dan kom je aan mij. Dat idee. En dus moet met name mijn echtgenoot het vaak ontgelden.

Terwijl we daar zo lijnrecht tegenover elkaar staan, horen we onze 6-jarige ineens stellig zeggen:
“Ik weet wat er gaat gebeuren. Jullie gaan uit elkaar.”
De stilte die volgt is oorverdovend. Manlief en ik kijken elkaar geschrokken aan. Zo, hoe bedoel je stevige wake-upcall. We maken weliswaar nooit écht ruzie, het is altijd maar wat gemopper en gezeur. Maar toch. Onschuldig is het blijkbaar ook niet.

We nemen onze zoon samen in onze armen en stellen hem gerust: papa en mama gaan niet uit elkaar. We zijn soms een beetje boos op elkaar, maar hebben geen ruzie. En bovenal: we houden van elkaar. Met al onze goede én slechte eigenschappen. Dat hebben we elkaar bovendien beloofd.

Er volgen de nodige kusjes en knuffels en dan is alles weer goed. Ook tussen ons. Soms heb je gewoon iemand nodig die je wakker schudt. Die je met zijn wijze woorden vraagt waar je in hemelsnaam mee bezig bent. En soms is die iemand nog maar 6 jaar oud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s