Navelstaren in een nieuw jasje

Mijn 6-jarige zoon houdt van gekke ritueeltjes. Niet geheel toevallig vooral als het bedtijd is. Ach, op die paar minuten extra komt het toch ook niet aan. En dus is het bedtijdritueel van tandenpoetsen-boekje lezen-verhaaltje vertellen, uitgebreid met een kriebelsessie. Uiteraard ben ik het kriebelslachtoffer. Zoonlief kriebelt me in mijn nek, met zijn kriebelvingertjes over mijn wang, in mijn handpalmen, over mijn rug en tot slot zijn all time favorite: een kriebeltje op mijn buik.

Zo ook vanavond: oudejaarsavond. We vieren het dit jaar voor het eerst gezellig met zijn drietjes thuis. Met heerlijk eten van een plaatselijke cateraar. Tussen de verschillende gangen door, spelen we gezelschapsspelletjes. Een heel aangename formule, moet ik zeggen.
Na het eten kruipen we knusjes met zijn drieën onder een fleecedekentje op de bank. Even uitbuiken, poeh.

We kijken nog een verlate kerstfilm en dan is het echt tijd om zoonlief naar bed te brengen.  Tijdens het kriebelritueel zie ik dat mijn buik nog steeds bol staat van alle lekkernijen. Het doet me denken aan de uitdrukking ‘food baby’: een opgeblazen buik alsof je zwanger bent. Onwillekeurig moet ik glimlachen. Het doet me terugdenken aan de tijd dat zoonlief nog in mijn buik zat. Ik had echt een énorme buik. Niks food baby, je kon er een heel regiment mee voeden. Daar is dit bescheiden bolletje niets bij.

Ik wijs op mijn buik en zeg tegen zoonlief: “Hier heb jij vroeger ingezeten.”
Hij luistert geïnteresseerd en brengt dan zijn hoofd naar mijn buik. Ik zie hoe hij zijn oog vlak voor mijn navel houdt.
“Wat doe je?” vraag ik hem.
Hij: “Ik kijk of mijn spulletjes er nog inzitten.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s