Stress is een woord

Van sommige woorden krijg ik stress. ‘Ontspullen’ is er zo een. Best lastig nu zo’n beetje elk tijdschrift er de mond vol van heeft. Ook in de boekenwinkel struikel je – hoe ironisch – bijna over de opruimbijbels.

Niet dat ik iets tegen het concept ‘ontspullen’ heb. Integendeel! Ik wil zelf niets liever dan meedoen aan deze opruimtrend. Lijkt me heerlijk, een opgeruimd huis. Maar daar knelt ‘m het schoentje. Of liever gezegd: een kast vol schoentjes – de fase van het schoenenrek zijn we allang gepasseerd. Met een kind in huis is ontspullen onbegonnen werk. Zelfs nu zoonlief 6 jaar is, hoef ik het niet in mijn hoofd te halen om zijn babyspeelgoed weg te doen. Al speelt hij er nooit, maar dan ook NOOIT meer mee: zodra ik voorstel om er iets van weg te geven, wilde hij er zogenaamd nét weer eens mee gaan spelen. Yeah, right.

Iets stiekem wegdoen is ook geen optie. Kinderen hebben daar een zesde zintuig voor:
“Mama, waar is mijn blokkendoosboerderij? Je weet wel, mijn lievelings …”

En er komt steeds meer bij. Ken je het principe 1 ding kopen, 2 dingen wegdoen? Hier is het eerder: géén ding wegdoen, 10 dingen krijgen.
Enig kleinkind langs papa’s kant, je kent dat wel. En jongste jongen van de megafamilie langs mijn kant. Waar ze er op de een of andere manier wél in slagen om speelgoed waar de neefjes te groot voor zijn geworden, via de ondergrondse naar ons door te sluizen.

Ik vrees dat er niets anders op zit dan te wachten tot zoonlief het huis uit is.
Zul je net zien dat ik tegen dan last heb van het legenestsyndroom en ernstig naar kleinkinderen in huis verlang. Ach, dan komt dat babyspeelgoed toch nog van pas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s